Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Najnoviji vesti
CONTACTS
online prodaja

Recite DA za E-commerce!

Otvorili ste novu online prodavnicu pre godinu dana. Vaša kompanija je mala, niste multinacionalna kompanija na više destinacija. Vaša online prodavnica sadrži više od deset artikala jer niste želeli da se bavite sa previše proizvoda.

Vi ste preduzetnik više od desetogodišnjeg poslovanja, primetili ste da vam je potrebano unapređenje, nešto novo. Odlučili ste da otvorite online prodavnicu da bi olakšali sebi i zaposlenima svakidašnji rad.

Vaša zvanična prodavnica radi na skraćeno radno vreme jer u zadnjem periodu ste više uložili u online prodavnicu i imate u planu da pređete totalno u online svet.

Vaš razvoj ste započeli na vreme, pre godinu dana. Za protekli period ste računali da će se sva vaša ulaganja vratiti, i možete sebi olakšati rad. Dobro ste osmislili vaš plan, jednostavno otvorite online prodavnicu, za nekoliko meseci već možete da zaradite više pomoću online prodavnice, objekat sa zaposlenima možete zatvoriti i preći totalno u digitalnu prodaju.

Imate li konstantne posete sajta, stalnu prodaju?

Odabrali ste specifične proizvode sa malom ciljnom grupom da bi više ograničili svoj kapacitet. To je super za vas. Da li je to pravo rešenje ako želite da se bavite samo online prodajom?

Od specifičnih proizvoda ima manje na tržištu, što znači da morate jako ciljano birati vašu publiku koja će kupovati kod vas. Ukoliko imate manju količinu proizvoda i manju ciljnu grupu teže će vas naći što dovodi do toga da nećete imati stalnu i rastajuću prodaju.

Ukoliko imate u cilju da pređete totalno na online prodaju, obezbedite sebi artikle od kojeg imate više od hiljadu proizvoda. To vam omogućava da imate ponudu za veću ciljnu grupu i za masovnu prodaju.

Naravno, za sve to vam treba vremena i ulaganja. Obično nas pitaju koliko vremena je potrebno da SEO optimizacija postigne željene rezultate. Potrebno je minimum tri meseci da se sva podešavanja pojavljuju i da počinju da reaguju. Posle šestog meseca osetićete rastajuću prodaju i primetićete da ste već na prvoj strani Google-a.

Da i ste spremni za online prodaju?

____________
#Dropkom #Putdigitalizacije #analiza #rezultati #saradnja #motivacija #uspeh

Author

Put_Digitalizacije