Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Izrada web sajta

Funkcionalan Web Sajt: Ključni element digitalnog marketinga

funkcionalan web sajt

Funkcionalan Web Sajt: Ključni element digitalnog marketinga

Web sajt je postao osnovni element identiteta svake kompanije. To je mesto gde potrošači dolaze kako bi se informisali o proizvodima i uslugama, stupili u kontakt sa kompanijom i često doneli odluku o kupovini.

Funkcionalnost web sajta je od suštinskog značaja za uspešno poslovanje, jer utiče na korisničko iskustvo, vidljivost na pretraživačima i stvaranje pozitivne slike o brendu.

U ovom blogu istražićemo važnost funkcionalnog web sajta i razmotriti koje vrste web sajtova treba preferirati prema principima digitalnog marketinga.

Zašto je toliko važno da imate funkcionalan Web Sajt?

Korisničko Iskustvo (UX)

Funkcionalnost web sajta direktno utiče na korisničko iskustvo. Brzo učitavanje stranica, intuitivan dizajn, lako navigiranje i odgovarajući odziv na različitim uređajima, ključni su za zadovoljstvo posetilaca.

Pozitivno korisničko iskustvo povećava verovatnoću da će posetioci ostati duže na sajtu, istraživati više stranica i na kraju izvršiti željenu akciju, poput kupovine ili upita.

Vidljivost na pretraživačima

Funkcionalnost web sajta ima značajan uticaj na SEO (optimizacija sajta za pretraživače). Pretraživači, kao što je Google, daju prednost sajtovima koji su tehnički ispravni, brzi i pružaju relevantan sadržaj korisnicima.

Loše optimizovani sajtovi mogu patiti od niske vidljivosti na pretraživačima, što znači da će propustiti priliku da se povežu sa novim klijentima.

Poverenje Potrošača

Web sajt je od ključnog značaja za stvaranje poverenja kod potrošača. Ako posetioci primete greške, spore stranice ili nepouzdane informacije, to može negativno uticati na njihovu percepciju kompanije.

S druge strane, profesionalan i dobro održavan web sajt pomaže u stvaranju pozitivnog iskustva i povećava poverenje u sam brend.

Koje vrste Web Sajta su najbolji prema principu digitalnog marketinga?

Responsivni Web Sajt

Responsivni web sajtovi su prilagodljivi za različite ekrane i uređaje (računari, tableti, mobilni telefoni).

S obzirom na to da sve više ljudi pristupa internetu putem mobilnih uređaja, ovo je ključna vrsta sajta koja obezbeđuje pozitivno korisničko iskustvo bez obzira na uređaj koji koristi posetilac.

Brze i optimizovane stranice

Web sajtovi sa brzim učitavanjem stranica su od ključne važnosti.

Posetioci nemaju strpljenja za spore sajtove, pa je važno da stranice budu optimizovane kako bi se osiguralo brzo učitavanje. Ovo takođe ima pozitivan uticaj na SEO i rangiranje na pretraživačima.

Sajtovi sa jednostavnim navigacijama

 Dobar web sajt ima jasnu i jednostavnu navigaciju koja omogućava posetiocima da lako pronađu ono što traže. To pomaže u smanjenju stope napuštanja sajta i povećava verovatnoću da će posetioci izvršiti željenu akciju.

Sajtovi sa visokim stepenom sigurnosti

Bezbednost je od suštinskog značaja za bilo koji web sajt, posebno ako se prikupljaju lični podaci korisnika ili se vrši online kupovina.

Sajtovi sa visokim stepenom sigurnosti povećavaju poverenje potrošača i smanjuju rizik od napada i prevara.

Kompanije treba da preferiraju vrste web sajtova koji zadovoljavaju ove principe kako bi ostvarile uspeh u digitalnom okruženju i stvorile pozitivnu sliku o svom brendu kod potrošača.

Funkcionalan web sajt je ključni korak ka ostvarivanju online prisustva i uspeha u modernom poslovanju.

Ukoliko imate stari web sajt i želite novi po modernim trendovima i principima, mi smo tu da Vam pomognemo od samog početka.

Krenite na put digitalizacije sa nama!

Author

Put_Digitalizacije