Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Najnoviji vesti
CONTACTS
Vođenje društvenih mreža

Instagram – vodeća platforma za preduzetnike

Instagram – vodeća platforma za preduzetnike

Instagram – vodeća platforma za preduzetnike

Da li ste znali da instagram platforma postoji već od 2010-e godine?

 
Na samom početku, ova platforma je bila namenjena za online foto galeriju gde su korisnici mogli da zaprate druge ljude i lajkuju njihove sadržaje. U tom periodu komunikacija je bila moguća samo kroz komentara.


Kako su prolazili kroz godine, u 2012.-e Facebook je preuzeo Instagram. Od tog momenta, sama aplikacija i platforma je krenula na put razvoja, dodali su mogućnost slanja poruka, storyjeva koja i dan danas postoji u trajanju od 24 sata. Nakon, započele su i kompanije da koriste ovu platformu zbog velikog skoka u vidljivosti. Kranji rezultat ove društvene mreže je da aplikacija nudi specifične dodatke za Business profile. U narednim godinama su postavili mogućnosti reklamiranja što i dan danas veoma snažno funkcioniše.


Ova platforma ima preko milijardu korisnika su svetu i postala je jedan od glavnih stubova digitalnog marketinga.


Zašto izabrati Instagram za prodaju?


Od prvog velikog skoka u prodaji, najznačajniji period za promet prodaje je uvećala pandemija. Protekle dve godine možemo reći da bez ove platforme nema uspešne prodaje ako se bavite ozbiljnim poslovanjem.


Pomoću instagram objava posedujete mnogo veću slobodu nego sa klasičnim medijama i to daje mnogo više vremena vašoj ciljnoj grupi da stvore dobro mišljenje o vama, kao i da se ponovo vrate na vašu stranicu ukoliko ih nešto interesuje.
Za sve vaše objave i storyja možete dobiti feedback od pratioca. Komunikacija sa pratiocima i korisnicima nikad nije bilo otvoreniji i jednostavniji. Instagram nudi sve alate da bi mogli istraživati i dobiti od njih reakcije. Jednostavno stavite story, postavite im pitanja ili navodite ih da glasaju. Time možete dobiti prave utiske o vašem poslovanju, naravno i kao rezultat toga, možete unaprediti vašu strategiju za bolju prodaju.


Pored toga da vi možete i organski graditi vaš brend i skupljati feedback-a korisnika, Instagram nudi širok spektar raznih kampanja za uspešno reklamiranje. Svaka instagram kampanja ima svoje ciljeve i specifičnosti, prema tome možete koristiti onaj koji najviše odgovara vašoj strategiji.


Instagram reklame spadaju u najbolji način oglašavanja na internetu za male firme koje tek kreću sa poslovanjem i ne poseduju ogromne budžete za to.


Zakažite sastanak sa nama, mi smo tu da vam pomognemo od samog početka.

Author

Put_Digitalizacije