Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Najnoviji vesti
CONTACTS
Vođenje društvenih mreža

Organski reach za povećavanje Brenda

algoritmi društvenih mreža

Kako algoritmi društvenih mreža utiču na organski doseg Vašeg Brenda?

U digitalnom dobu, društveni mediji postali su neprocjenjivo sredstvo za promociju brenda i uspostavljanje veza sa ciljanom publikom. 

Međutim, postizanje zapaženosti na društvenim platformama može biti izazovno, jer algoritmi društvenih medija igraju ključnu ulogu u tome koji sadržaj je prikazan korisnicima. Razumevanje ovih algoritama je od suštinskog značaja za kompanije koje žele da ostvare uspešnu saradnju sa digitalnim marketing specijalistama.

U ovom blogu ćemo istražiti kako algoritmi društvenih medija utiču na organski doseg i kako kompanije mogu bolje razumeti njihovo funkcionisanje.

Kako rade algoritmi aruštvenih mreža?

Algoritmi društvenih mreža su sofisticirani programi koji analiziraju i ocenjuju hiljade faktora kako bi odredili koji će sadržaj biti prikazan korisnicima. Ovi faktori uključuju korisničke navike, interesovanja, interakcije sa drugim korisnicima i mnoge druge parametre. Na primer, Facebook-ov algoritam, poznat kao EdgeRank, analizira broj lajkova, komentara i deljenja kako bi odlučio koji će postovi biti istaknuti u korisničkim feedovima.

Organski doseg i njegovi izazovi
Organski doseg odnosi se na broj korisnika koji vide Vaš sadržaj bez plaćenog promovisanja.
Izazov leži u tome što su društveni algoritmi često dizajnirani da favorizuju plaćene reklame. To znači da će Vaš organski doseg biti ograničen ako ne prilagodite svoju strategiju sadržaja i interakciju sa publikom kako biste odgovarali algoritmima.

Kako poboljšati organski doseg?

Relevantan i Kvalitetan Sadržaj

Algoritmi prepoznaju i nagrađuju visokokvalitetan i relevantan sadržaj. Kreirajte sadržaje koje su korisne, informativne ili zabavane za Vašu ciljnu grupu.

Angažovanost i Interakcija
Podstaknite korisnike da komentarišu, lajkuju i dele Vaše objave. Što više interakcije, to bolje Vaša objava prolazi kroz algoritme.

Redovno Ažuriranje
Redovno ažurirajte svoj profil i objavljujte kontinuirano. Aktivni profili obično imaju bolji organski doseg.

Analizirajte podatke
Koristite analitičke alate društvenih medija kako biste razumeli koje vrste sadržaja i koje vreme objavljivanja najbolje funkcionišu za Vaš brend.

Saradnja sa Influenserima
Influenser marketing može pomoći da se Vaš sadržaj širi organički, jer influenseri često imaju veliki broj pratilaca.
Algoritmi društvenih medija su ključni faktor u određivanju organskog dosega Vašeg brenda na društvenim platformama.

Razumevanje njihovog funkcionisanja i pravilno prilagođavanje Vaše strategije može Vam pomoći da ostvarite veću vidljivost i postignete uspeh na društvenim medijima. 

Započnite saradnju sa timom koja ima stručnost u rukovanju društvenim algoritmima kako biste iskoristili puni potencijal ovih platformi za Vaš brend.

 Kontaktirajte nas!

Author

Put_Digitalizacije